Απλό γκρι σκυρόδεμα μετασχηματισμένο με διακοσμητική γκραβούρα από σκυρόδεμα

Το φινίρισμα επιφανειών δαπέδου από σκυρόδεμα, εσωτερικά και εξωτερικά, έχει αυξηθεί δραματικά σε δημοτικότητα και αποδοχή τα τελευταία χρόνια. Διατίθενται περισσότερα προϊόντα χρώσης και σφράγισης και οι διαδικασίες γίνονται όλο και πιο φιλικές προς το χρήστη, επιτρέποντας στους εργολάβους να έχουν βελτιωμένη αξιοπιστία στην απόδοση της επένδυσης με χαμηλότερο κίνδυνο αποτυχίας εργασίας.

Μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων διαδικασιών χαλαζιακή επένδυση στο διακοσμητικό σκυρόδεμα είναι η χάραξη σκυροδέματος. Οι λόγοι για την αυξανόμενη αποδοχή της διακοσμητικής χάραξης σκυροδέματος είναι η απλότητα της διαδικασίας, το χαμηλότερο κόστος υλικών και, το πιο σημαντικό, μια σχεδόν άπειρη γκάμα εμφάνισης, χρωμάτων και μοτίβων/γραφικής αναπαραγωγής που μπορεί να επιτευχθεί.

Διακοσμητικές επιλογές σκυροδέματος υπάρχουν πολλές

Η χρώση και η σφράγιση των επιφανειών από σκυρόδεμα είναι από καιρό αποδεκτές διαδικασίες. Η προσθήκη υφής σε επιφάνειες από σκυρόδεμα είναι πλέον αυτό που απαιτεί η αγορά. Οι καταναλωτές και οι εμπορικές επιχειρήσεις επιδιώκουν να αναπαράγουν οικοδομικά υλικά υψηλότερου κόστους πάνω ή σε σκυρόδεμα και να προσθέσουν ανακούφιση στην αναπαραγωγή γραφικών επεξεργασιών και σχεδίων, όπως εταιρικά λογότυπα, εταιρικές/πόλεις σφραγίδες, εμβλήματα που αντικατοπτρίζουν μεμονωμένα πάθη ή αριθμούς και γράμματα/αρχικά . Όσο πιο περίπλοκη είναι η εμφάνιση που δημιουργείται, τόσο μεγαλύτερη είναι η αξία που αντιλαμβάνεται ο τελικός πελάτης.

Οι επιλογές για την επίτευξη τέτοιων αποτελεσμάτων μπορούν να περιγραφούν απλοϊκά ως εξής:

Σφράγιση σκυροδέματος – Η διαδικασία σφράγισης της υφής και των σχεδίων σε υγρό υλικό με ένα καλούπι από καουτσούκ.
Επικάλυψη σκυροδέματος – Προσθήκη λεπτής στρώσης επίστρωσης τσιμεντοειδούς/ακρυλικού πολυμερούς στην υπάρχουσα επιφάνεια σκυροδέματος. Η ανακούφιση και τα σχέδια επιτυγχάνονται συχνά εφαρμόζοντας ταινία μοτίβου ή στένσιλ στην επιφάνεια εκ των προτέρων και στη συνέχεια αφαιρώντας την ταινία αφού σκληρύνει η επιφάνεια.
Χάραξη σκυροδέματος – Χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένα μηχανήματα για την κοπή μοτίβων σε υπάρχον απλό ή έγχρωμο σκυρόδεμα που προσομοιώνουν γραμμές ενέματος τυπικών δομικών υλικών. Άλλες μέθοδοι χρησιμοποιούν εργαλεία και πρότυπα για να αφαιρέσουν με ακρίβεια τμήματα του σκυροδέματος, αποκαλύπτοντας σχέδια με απαιτητικές λεπτομέρειες που αναπαράγουν οποιοδήποτε σχέδιο ή γραφικό.
Κόστος έναρξης νέας ή προσθήκης σε υπάρχουσα επιχείρηση και εκπαίδευση
Ανάλογα με την επιχείρηση στην οποία βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή και ποια εργαλεία και εξοπλισμό διαθέτετε αυτήν τη στιγμή, το κόστος εισαγωγής οποιασδήποτε από τις επιχειρηματικές επιλογές διακοσμητικού σκυροδέματος θα ποικίλλει σημαντικά.

Ο εξατομικευμένος εξοπλισμός χάραξης σκυροδέματος ποικίλλει σε επιλογές και δυνατότητες. Είναι δυνατό για έναν επιχειρηματία να εισέλθει στην επιχείρηση με ελάχιστη επένδυση κάτω των $5000. Τα πλήρη πακέτα τρέιλερ business-on-wheels είναι επίσης διαθέσιμα για κάτω από 60.000 $.

Κατά την αξιολόγηση του κόστους εκκίνησης και των βαθμών δυσκολίας της προσφοράς υπηρεσιών διακοσμητικού σκυροδέματος, μην ξεχάσετε να αξιολογήσετε την εκπαίδευση και τη μελλοντική τεχνική υποστήριξη. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές εκπαίδευσης που μπορούν να ερευνηθούν στο διαδίκτυο. Ενδεχομένως η πιο σημαντική ερώτηση που πρέπει να κάνετε είναι εάν ο εκπαιδευτής ή ο προμηθευτής σας θα είναι διαθέσιμος σε εσάς στο μέλλον για τεχνική υποστήριξη όταν αντιμετωπίζετε μια νέα περίσταση σε ένα εργοτάξιο.

Πόσο σκληρά θέλετε να εργαστείτε;

Οι διαδικασίες σφράγισης σκυροδέματος και επικάλυψης σκυροδέματος συχνά απαιτούν την ανάμειξη σκυροδέματος ή την ανάμιξη ακρυλικού πολυμερούς υλικού σε σάκους με εφαρμογή πάνω από υπάρχον σκυρόδεμα. Όποιος έχει ανάμεικτο υλικό θα επιβεβαιώσει το γεγονός ότι αυτό μπορεί να περιγραφεί μόνο ως κοπιαστική εργασία. Πέρα από τις φυσικές απαιτήσεις, οποιαδήποτε εφαρμογή αυτών των διαδικασιών σε εξωτερικούς χώρους είναι εξαιρετικά περιβαλλοντικά ευαίσθητη. Η κακή χρονική στιγμή της βροχής μπορεί να δημιουργήσει όλεθρο με τις διαδικασίες και να αφήσει τον ανάδοχο χωρίς άλλες επιλογές εκτός από την εξάρθρωση των υπαρχουσών εργασιών. Αυτό το ανεξέλεγκτο σενάριο μπορεί να καταστρέψει κάθε περιθώριο κέρδους που έχει απομείνει για τον εγκαταστάτη και να κάνει τον προγραμματισμό επισκευής και τις καθυστερήσεις μελλοντικών δεσμεύσεων όχι λιγότερο από εφιάλτη.

Η διαδικασία της διακοσμητικής χάραξης από σκυρόδεμα αυξάνεται σε δημοτικότητα λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχει εργασία για σπάσιμο της πλάτης. Οι εργολάβοι/εγκαταστάτες δεν προσθέτουν υλικό στην υπάρχουσα επιφάνεια. Τα μηχανήματα είναι σχετικά μικρά, διαχειρίσιμα και ελαφριά. Αυτά τα γεγονότα έχουν κάνει τη διαδικασία και τις επιχειρήσεις εξαιρετικά ελκυστικές και για τα δύο φύλα.