Cosmetice etice – Aspecte ale produselor cosmetice etice și naturale

Când majoritatea oamenilor citesc despre produse cosmetice etice și naturale, ei tind în general să se întrebe ce sunt cosmeticele etice și nu se gândesc niciodată la modul în care le afectează. Dacă aceasta este părerea lor, atunci au o problemă – dacă nu acum, atunci o vor avea în viitor, deoarece un număr tot mai mare de substanțe chimice dăunătoare sunt folosite într-un număr mare de produse cosmetice pentru a satisface nevoile marilor afaceri.

Multe au de-a face cu FDA, ale cărei decizii par să se bazeze pe marile corporații farmaceutice și pe sprijinul pe care acestea îl generează în senat și congres. Substanțele potențial dăunătoare, cum ar fi lauril sulfatul de sodiu și antigelul, pot fi utilizate în produsele de îngrijire a pielii unde se știe că astfel de produse cosmetice naturale sunt dăunătoare. Cu toate acestea, acest lucru este total irelevant pentru acest articol, care are scopul în primul rând de a explica termenii „etic” și „natural” cu referire la cosmetice și alte produse de îngrijire personală.

Iată câteva aspecte ale produselor etice de care ar trebui să fii conștient înainte de a lua orice decizie cu privire la produsul de îngrijire personală să folosești.

Teste pe animale

Testarea pe animale ar putea fi necesară în unele cazuri în care ar putea salva vieți umane și, în ceea ce privește cercetarea în domeniul medicamentelor și medicamentelor, se poate argumenta că cercetarea pe animale a făcut și va continua să facă multe pentru a progresa dezvoltarea medicamentelor care au salvat o mare parte din vieți și suferințe umane.

În timp ce pot fi formulate argumente în acest sens și, în general, sunt de acord cu majoritatea oamenilor, de ce ar trebui să fim de acord să orbim animalele cu cantități tot mai mari de substanțe chimice corozive pentru a determina cât de mult poate fi folosit într-un șampon? Substanțele extrem de corozive și toxice, cum ar fi etanolamina, antigelul și EDTA, au fost testate pe animale până la extrem, pentru a permite afacerilor mari să producă produse cosmetice de îngrijire care nu sunt dăunătoare pentru oameni. Ce este în neregulă cu produsele naturale despre care știam deja că nu sunt dăunătoare? Bani!

Există multe produse etice la vânzare pentru a acoperi toate nevoile dumneavoastră cosmetice și nevoile de îngrijire personală, fără a fi nevoie să cumpărați acelea care au cauzat suferință animalelor. Îngrijirea părului, îngrijirea pielii, produse faciale și multe, multe altele sunt disponibile online care nu au văzut niciodată un animal deoarece sunt produse naturale precum uleiul de cocos, uleiul de măsline sau extractele de nuci de shea.

Ambalaje reciclabile

Planeta moare sub miliarde de tone de deșeuri generate pentru ambalarea bunurilor de larg consum. Cu siguranță că putem folosi ambalaje reciclabile pentru toate bunurile în această epocă modernă, când nu este nevoie să folosim materiale care pot fi aruncate doar ca groapa de gunoi. Cosmeticele etice și produsele cosmetice naturale utilizează ambalaje reciclabile care nu se degradează la groapa de gunoi și nu poluează pânza freatică.

Produse cosmetice naturale

Produsele naturale sunt extrase din surse naturale, cultivate organic acolo unde este posibil. O combinație de utilizare îndelungată ca produse cosmetice și de îngrijire personală și analize științifice au dovedit că acestea sunt sigure și eficiente în obținerea rezultatelor pentru care sunt oferite. O combinație de fitochimice naturale, antioxidanți, creme hidratante și exfoliante care vă ajută să vă mențineți pielea și părul în stare perfectă este cu siguranță mai bună decât un decocot de substanțe chimice sintetice produse din țiței și folosite ca degresant, detergenți, antigel, curățați podele și așa mai departe.

Da, acesta este doar un mic exemplu al tipului de substanțe chimice folosite în cosmeticele și produsele de îngrijire a pielii și părului de astăzi. Adăugați la asta substanțe care pot provoca căderea părului și leziuni ale pielii și vă faceți o idee destul de bună despre cât de mare afacerea ne trag lâna peste ochi în ceea ce privește conținutul produselor lor.

Nimeni nu se îndoiește că naturalul este cel mai bun, nici măcar cei care încearcă să imite natura cu sintetice, dar banii sunt pe primul loc și dacă preferați să plătiți mai puțin pentru produsele care conțin aceste substanțe, atunci aceasta este decizia dvs. Totuși, nu te plânge când, peste câțiva ani, începi să regreti când ai alergii sau pielea ta începe să erupă cu pete, pete și iritații nedorite.

Comerţ echitabil

Proiectul Comerț Echitabil implică plata lucrătorilor din țările în curs de dezvoltare a unui salariu echitabil pentru munca lor și pentru produsele pe care le produc pentru Occident. De prea mult timp, astfel de oameni au fost exploatați și plătiți cu o mizerie pentru a crește profiturile pisicilor grase din America și Europa, iar proiectul de comerț echitabil a fost dezvoltat pentru a rezolva asta.

Ar trebui să folosești produsele din comerțul echitabil cât poți de mult pentru a putea spune că cel puțin tu, personal, nu exploatezi acești oameni săraci și faci tot posibilul pentru a-i ajuta să își câștige un trai decent.